Welkom

De "Jenever Historic Tour". Het wordt weer een leuke rit met heel veel tevreden deelnemers. Dit jaar wordt het de 11e editie.

Dit jaar leggen we onze deelnemers extra in de watten met enkele verrassingen. Dus zorg dat je er bent!!

Verloren rijden is quasi onmogelijk want iedereen ontvangt een gedetailleerd roadbook waar elke situatie via het gekende bolleke-pijl systeem wordt aangegeven.

Zoals elk jaar kan u deelnemen aan een wedstrijd met fotovragen en vragen die ter plaatse oplosbaar zijn of tijdens een leuke stop.

Als startplaats wordt dit jaar weer gekozen voor het gezellige bedrijfspand van onze hoofdsponsor Eric Banden. Gouverneur Verwilghensingel 28, 3500 Hasselt.

Vandaar gaan we door de Hommelheide van Kuringen via Stokrooi naar het Circuit van Zolder. Verder langs de Kolenhaven te Lummen, Eversel naar onze eerste stop bij “The Mustang Garage”. De moeite waard om te bezoeken. Hier lossen we ook enkele vragen op.

Van hieruit gaan we richting Koersel Kapelleke waar ons enkele foto-opdrachten te wachten staan.

Verder langs de vallei van de Zwarte Beek richting Stal, , Baskisch Kamp, de mooie Fatihmoskee naar de nieuwe “Mans Cave” van Bert Heylen te Kwaadmechelen. Hier wacht ons een lekkere tas koffie met een stuk taart. Ook enkele vragen oplossen.

We rijden verder richting Paalse Plas, via mooie weggetjes naar Deurne, Vleugt , Meldert , Zelem, Linkhout en natuurlijk het mooie Schullens Meer. Dan gaan we verder voor het laatste deel via Kermt, Schimpen, Sint-Lambrechts Herk naar onze finish in de Ludovicuszaal Luikersteenweg 395 in Rapertingen-Hasselt.

Hier krijgt iedereen een jenever of een frisdrank aangeboden. Natuurlijk ook nog de resultaten van de zoektocht waarbij flessen jenever en bekers te winnen zijn. We sluiten alles af met een lekkere BBQ.

Iedere deelnemer gaat naar huis met een lekkernij van Hasselt.

Onze rit staat ook open voor alle cabrio's.

De volgende editie is op zondag 30 juni 2019 vanaf 10u30.

Het wordt weer een fantastische rit met heel wat verrassingen.

De medewerkers van de OldtimerClubHasselt